MAARİFİN YÜZ AKI  SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ

MAARİFİN YÜZ AKI SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ "PARANI YÖNET,GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİR."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Maarifin Yüz Akı Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" kapsamında başlatılan bir proje, finansal okuryazarlık konusunda farkındalığı artırmayı hedefledi. Ahmet Eren Bilim Sanat Merkezi de bu önemli projeye " Paranı Yönet,Geleceği Şekillendir" çalışmasıyla katkı sağlayarak, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

Proje kapsamında öğrencilere gelir, gider, harcama, tasarruf, bütçe ve para yönetimi gibi konularda detaylı bir eğitim verildi. Eğitim sonrasında yapılan değerlendirmeler, öğrencilerin finansal okuryazarlık düzeylerinde belirgin bir artış olduğunu ortaya koydu.

Ahmet Eren Bilim Sanat Merkezi yetkilileri, gençlerin finansal okuryazarlık düzeylerinin artırılmasının toplumun ekonomik refahı açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladılar. Ayrıca, finansal okuryazarlık eğitiminin genç yaşta başlamasının gelecek için büyük önem taşıdığını dile getirdiler.

Bu projeyle, genç neslin finansal geleceğe daha hazırlıklı olması ve ekonomik açıdan güçlü bir toplumun oluşturulması hedefleniyor.

07.05.2024 33

08-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-202408-05-2024