Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri 2 Projesi İle  Bölge Finallerinde !

Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri 2 Projesi İle Bölge Finallerinde !

Bu yıl 55. kez düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda heyecan doruktaydı. Yapılan duyuruya göre, yarışmaya bu yıl toplamda 23.066 proje başvurusu yapıldı. Görevli jüri üyeleri titizlikle çalışarak, yapılan ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam 1.219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

 

Okulumuzdan gururla duyuruyoruz ki, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda iki projemiz bölge finaline kalmaya hak kazandı! Bu projeler, öğrencilerimizin büyük emek ve özveriyle hazırladığı yenilikçi çalışmaları temsil etmektedir.

 

Birinci projemiz, Şimay Zehra Kızmaz ve Ecrin Sare Kurtye tarafından biyoloji alanında hazırlanan "Tek Kullanımlık Karton Bardaklardaki Mikroplastikler" adlı projedir. Öğrencilerimiz, danışmanları Hasibe Unsur'un rehberliğinde, çevre bilincini artırmak ve mikroplastik kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bu önemli çalışmayı gerçekleştirdiler.

 

İkinci projemiz ise Muhammed Eymen Kızıltaş ve Murat Han Avcı tarafından "Askıda İnsanlık" adıyla hazırlanan  değerler eğitimi projesidir. Öğrencilerimiz, danışmanları Hacer Aksoy'un rehberliğinde, toplumsal dayanışma ve paylaşımın önemini vurgulayan bu projede, insanlık değerlerini öne çıkarmayı amaçlamaktadırlar.

 

Bu iki projemizin bölge finaline kalması, öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini ve toplumsal duyarlılıklarını ortaya koymalarının bir göstergesidir. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyor, bölge finalinde de başarılar diliyoruz.

23.02.2024 72

23-02-2024