Tübitak Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Tübitak Bölge Finallerinde Büyük Başarı

25-26 Mart 2021 Tarihinden yapılan TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölgesel proje değerlendirmelerinin sonuçlarında 1 projemiz ilimizi temsil etmek üzere Van Bölge Birinci olarak Türkiye Finallerine adını yazdırdı.

01.04.2021 5090

Her sene olduğu gibi bu sene de kurumumuz TÜBİTAK Van bölge finallerine projeler göndermişti. Gönderdiğimiz projelerden 6 tanesi binlerce proje arasından seçilerek Bölge Finallerinde yarışmaya hak kazanmıştı. Gerçekleştirilen "Tübitak Lise Öğrencileri Van Bölge Finalleri"nde 1 projemiz Bölge Biriciliği derecesi alarak bizleri gururlandırmıştır. Biyoloji alanında "MUZUN RAF ÖMRÜNÜ ARTIRMADA IŞIK RENGİNİN ETKİSİ " projesiyle öğretmenimiz Hasibe UNSU'nun danışmanlığını yaptığı öğrencimiz Yunus AKSU'nun projesi finallerde  Birinci olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanmıştır. 

Proje yarışmalarına katılmayı ve dereceler almayı gelenek haline getiren kurumumuz çalışmalarına devam edecektir. Emekleri için tüm katılan proje danışmanlarımıza, idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

01-04-2021