Tübitak Bölge Finallerinde Büyük Başarı

TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölgesel proje değerlendirmelerinin sonuçlarında 2 projemiz derece aldı.

20.10.2020 2458

Her sene olduğu gibi bu sene de kurumumuz TÜBİTAK Van bölge finallerine projeler göndermişti. Gönderdiğimiz projelerden 7 tanesi binlerce proje arasından seçilerek Bölge Finallerinde yarışmaya hak kazanmıştı. Gerçekleştirilen "Tübitak Ortaokul Öğrencileri Van Bölge Finalleri"nde 2 projemiz derece alarak bizleri gururlandırmıştır. Matematik alanında "ASAL ŞİFRELEME" projesiyle öğretmenimiz Gizem GÜMÜŞ'ün danışmanlığını yaptığı öğrencimiz Ayşe Berra SUBAŞI'nın projesi finallerde BİRİNCİ olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanmıştır. Biyoloji alanında ise "BİTLİS YÖRESİNE AİT YEMEKLERİN ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ İLE SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ" projesiyle öğretmenimiz Yusuf DEMİRKOL'un danışmanlığını yaptığı, öğrencimiz İncisu UÇMAK'ın projesi finallerde ÜÇÜNCÜLÜK derecesini almıştır.

Proje yarışmalarına katılmayı ve dereceler almayı gelenek haline getiren kurumumuz çalışmalarına devam edecektir. Emekleri için tüm katılan proje danışmanlarımıza, idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

20-10-202020-10-202020-10-202020-10-202020-10-202020-10-2020