Kod Haftası 2018´e katıldık

24.10.2018 328

Kod Haftası (Codeweek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir harekettir.

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Bu yıl 6 -21 Ekim 2018 tarihlerinde tüm Avrupa çapında 50 kadar ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen kod haftası etkinliklerine Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi yabancı dil birimi olarak biz de katıldık. İngilizce dersinde öğrendiğimiz yer-yön bulma komutları ve geometrik şekiller konularını algoritma ve kodlama mantığına dönüştürerek görselleştirdiğimiz etkinlikler sonunda Kod Haftasına katılım sertifikamızı da aldık.

Kod haftası resmi sitesinde oluşturduğumuz etkinliğimize bu linkten bakılabilir: https://codeweek.eu/view/164651/bitlis-bilsem-kodluyor

Aşağıdaki haritada dünya çapında kod haftası boyunca yapılan etkinlikler gösterilmektedir.

03-11-2018

Biz de Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi olarak bu haritada etkinliğimizle bulunmaktayız.

03-11-2018