Erasmus+ 2020 Başvurumuz Tamamlandı

Erasmus+ 2020 Başvurumuz Tamamlandı

Ulusal başarılarımızın yanına ulaslarası başarılar da eklemek için Erasmus+ 2020 Avrupa Hareketliliği projesine başvurumuz tamamlandı.

09.05.2020 522

   Erasmus+ Programı projeleri, eğitim, öğretim ve gençlik alanlarından projeleri, kurumsal, yerel, bölgesel, ulusal seviyede veya Avrupa seviyesinde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesini, transfer edilmesini ve uygulanmasını hedefler. Stratejik Ortaklıklar sayesinde, Avrupa düzeyinde tecrübe değişimi, akran öğrenimi, işbirliğini teşvik eden ortaklık girişimlerinin uygulanması kadar yenilikçi uygulamaların değişimini/transferini ve gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır. Stratejik Ortaklıklar kapsamında, uluslararası öğretme, eğitim ve öğretim dahil olmak üzere, projenin amaçlarına ulaşmasına katkı sağlayacak bir dizi farklı aktivite planladık.

   İlk projemiz olan KA1 okul hareketliliği projemizi İngiltere'de üstün zekalıların eğitimine yönelik  olarak gerçekleştirdik. Eğitmenlerimiz, öğrencilerimize daha faydalı olabilmek adına üstün zekalılara yönelik eğitimlerini İngiltere'deki özel bir kuruluşta tamamlayarak eğitim vermeye devam edeceklerdir.

   Erasmus Plus proje kapsamında KA229 okul hareketliliği proje başvurumuzu da gerçekleştirdik. Hikâyelerimizdeki ortak değerlerle ırkçılığa karşı birleşmek temalı projede farklı ulusların ortak değerlere sahip masallarını paylaşılacaktır. Böylece farklılıklardan doğan ayrımcılığın önüne geçilmesi hedeflendi. Proje çıktısı olarak ortak değerleri içeren kitapçık oluşturulacak ve yaygınlaşması çalışmaları ile devam edecektir. Masallar, doğal olaylara açıklamalar getirmek, ahlaki değerleri ve davranışları kuvvetlendirmek ve kültürlerin farklı yönlerini ifade etmek için kültürler ve medeniyetler boyunca kuşaktan kuşağa aktarılır. Masal ve efsanelerin sınırları yoktur ve zamanla evrenselleşirler. Projeye memnuniyetle dahil olmak isteyen ortaklarımız; Makedonya, Letonya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dır. Projemiz eTwinning üzerinden de başlatılmıştır. Ayrıca Tubitak'a sunularak bölgede ilk 10 ile derecelendirilmiştir.

   Okulumuzun Avrupa sahasında da yer almasını sağlayacak Erasmus+ projelerine verdikleri emek ve katkılardan dolayı kurumumuz İngilizce öğretmeni Ayla TÜRKMEN'e teşekkür eder, proje sonucunda başarılar dileriz.

09-05-2020