DÜNYA ÇOCUKLARI

DÜNYA ÇOCUKLARI

04.03.2018 358

 

 

 

04-03-2018

 

 

Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Gamze KUZU ile Ankara Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Nihal ERDEM'in beraber başlattığı Children of the World (Dünya Çocukları) eTwinning projesi, ilgi görmeye devam ediyor.

         An itibariyle Ukrayna, Azerbaycan, Romanya, Ermenistan, Yunanistan ve Türkiye ile toplamda 6 ülke projeye dahil olmuş bulunuyor.

         Bu ülkelerden 45 üzeri okulun katılımıyla gerçekleştirilen projenin amacı, öğrencilerde kültürel farkındalık oluşturmak ve farklı kültürleri öğrencilere tanıtmak. Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki özel yetenekli öğrencilere eğitimsel ve kültürel açıdan yeni ufuklar açmak ve önlerine hedefler koymak.

         Projeye dahil olan okullar ve öğretmenler, 2 haftada bir, yeni bir ülkenin tarihi/sanatsal/kültürel özelliklerini öğrencilere tanıtacak. Genel tanıtım sunusundan sonra, bu ülkenin kültürüne dair sınıf içi etkinlikler yapılacak. Bu etkinliklerde öğrenciler aktif katılım gösterecek, faaliyetlerde bulunacak.

         Haziran ayında bitirilmesi ön görülen bu uluslararası proje kapsamında sırasıyla; Japonya, İspanya, Hindistan, İtalya, Mısır, Amerika, Fransa ve Rusya ülkeleri çeşitli aktivitelerle öğrencilere tanıtılmış olacak.

 

         Proje hakkında bilgi almak, destek vermek ya da bir parçası olmak için kurumumuz İngilizce öğretmeni Gamze KUZU'ya ulaşılabilir. Resmi eTwinning sitesindeki proje sayfası aşağıdaki gibidir: https://twinspace.etwinning.net/61562/home