Dünya Çocukları eTwinning projemiz ulusal kalite etiketi aldı

Dünya Çocukları eTwinning projemiz ulusal kalite etiketi aldı

2017/2018 Eğitim öğretim yılının 2.döneminde İngilizce derslerinde yürütülen Children of the World/Dünya Çocukları eTwinning projemiz kalite etiketi almaya layık görüldü.

21.10.2018 416

Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Gamze KUZU ile Ankara Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Nihal ERDEM'in beraber başlattığı Children of the World (Dünya Çocukları) eTwinning projesi, Ukrayna, Azerbaycan, Romanya, Ermenistan, Yunanistan ve Türkiye ile toplamda 6 ülkeden 45 üzeri okul, 85 kadar öğretmen ve 600den fazla öğrencinin katılımıyla, 2017/2018 Eğitim öğretim yılı 2.dönemi boyunca İngilizce derslerinde sürdürülmüştü.

 

Projenin amacı öğrencilerde kültürel farkındalık oluşturmak ve farklı kültürleri öğrencilere tanıtmak, Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki özel yetenekli öğrencilere eğitimsel ve kültürel açıdan yeni ufuklar açmak ve İngilizce gelişimlerini hızlandırmaktı.

 

Bu anlamda projeye dahil olan okullar ve öğretmenler, 2 haftada bir, yeni bir ülkenin tarihi/sanatsal/kültürel özelliklerini öğrencilere tanıttı. Genel tanıtım sunusundan sonra, bu ülkenin kültürüne dair sınıf içi etkinlikler yapıldı. Öğrenciler bu projeyle kimi zaman ülkelerle ilgili resimler ve boyamalar yaptı; kimi zaman bu ülkelerde yaşayan kişilerden gelen İngilizce ve Türkçe videoları izleme fırsatı buldu.



Aynı zamanda proje boyunca öğrenciler sınıfta bulunan tabletler üzerinden wordart, scratch, canva, quizlet, postermywall, jigsawplanet, prezi, cram ve padlet gibi web2.0 araçları aracılığıyla kelime bulutu, afiş, logo, animasyon ve oyunlar tasarladı. Ülkelerin kültürüne dair bulmaca, yapboz ve sunumlar hazırladı.  Bu şekilde hem bilgisayar becerilerini hem de İngilizce bilgilerini zenginleştirdiler.



İngilizce proje şarkılarını öğrenerek başka ülkelerdeki katılımcılarla birlikte söylediler. eTwinning sitesinde bulunan proje sayfası aracılığıyla diğer ülkelerden öğrencilerle İngilizce yazışarak iletişim kurdular. Bunun yanında öğrendikleri ülkenin dilinde merhaba,güle güle, teşekkürler gibi temel  konuşma kelimelerini ve temel kalıpları da öğrendiler.

 

Eylül ayında projemiz Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketine layık görüldü.

Bu hafta Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi´nde projeye katılmış olan öğrencilerimiz de kalite ödülü sertifikalarını sevinçle aldılar. Öğrencilerimiz eğitim öğretim hayatlarını yeni bir sertifika ve başarı ile taçlandırdılar.

 23-10-201823-10-2018

21-10-201821-10-201821-10-201820-10-2018

 

 

 

    

 

 21-10-2018