2018-2019 Proje Faaliyetlerimiz

Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi olarak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında proje faaliyetlerimizi hem nicelik hem de nitelik açısından oldukça arttırmış ve zenginleştirmiş bulunmaktayız.

12.02.2019 385

Bu yıl, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmalarına başvurabilecek öğrencilerimizin sayısı 46 olup, toplamda hazırlanan proje sayısı 40 olmuştur. Her projeye iki öğrenci yazılabilecekken, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin üstün gayreti sonucu, çoğunlukla bu projelerde 1 öğrenci çalışmış ve bu proje rakamlarına ulaşılmıştır. Bu projelerin değerlendirmelerinin tamamlanıp, bölge sergisinde ve ardından Türkiye finalinde sergilenmesi açısından sonuçların açıklanmasını heyecanla beklemekteyiz.

Ayrıca 4006 Bilim Fuarımız da TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. 32 ortaokul öğrencisi ile hazırlanan 27 projemiz, Mayıs ayında gerçekleştirilecek Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi Festivali´nden hemen önce sergilenecektir.

Bu TÜBİTAK faaliyetlerinin yanısıra, teknolojinin eğitime entegrasyonu konusunda Erasmus+ KA101 projesi yazılmış ve değerlendirmeye sunulmuştur. Bu proje sonunda kurumumuz öğretmenlerinden bazılarının İtalya´da bulunan bir kurs merkezinde eğitim alması ve merkezimizin ders içeriklerine olumlu katkısı olacak bilgiler edinmeleri planlanmıştır.

Bunun dışında geçen yıl farklı ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle yürütülen Children of the World (Dünya Çocukları) eTwinning projemiz, bu dönem başında hem ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketi almaya değer görülmüş, öğrencilerimiz de kalite etiketi sertifikalarını almışlardır.

Tüm bu çalışmalarda ve projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz!

Bitlis BİLSEM sizinle büyüyor.

12-02-201912-02-201912-02-201913-02-2019