2018 & 2019 Eğitim-Öğretim Yılımızın Özeti

2018 & 2019 Eğitim-Öğretim Yılımızın Özeti

06.05.2019 767

Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi olarak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerimizi hem nicelik hem de nitelik açısından oldukça arttırmış ve zenginleştirmiş bulunmaktayız. Tüm yıl boyunca bu etkinlikleri büyük çaba sarf ederek planlayan ve uygulayan öğretmenlerimize, çalışmaları ile bizi gururlandıran öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca öğrencilerimizin çalışmalarını takdir ederek destekleyen Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bitlis BİLSEM sizinle büyüyor!

 

2018 & 2019 eğitim-öğretim yılında Bitlis BİLSEM'de neler yaptık?

Üstün zekalı/özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı kurumumuzda öğrenciler sene boyunca hem kendi bireysel ihtiyaçlarına uygun ders etkinlikleri yapıyor hem de birçok farklı alandan çeşitli projeler gerçekleştiriyorlar.

Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen, Bilişim gibi derslerin yanı sıra müzik atölyesinde öğrenciler çeşitli enstrümanların eğitimini alıyor ve resim atölyesinde ise çeşitli resim teknikleri, ahşap oyma, şekillendirme, yakma gibi çalışmalar gerçekleştiriyor. Akıl Oyunları atölyesinde zeka geliştiren oyunlar öğrenilirken, robotik atölyesinde yapılan çalışmalarla ulusal ve uluslararası yarışmalara katılınıyor.

 

Bu yıl gerçekleştirilen kimi projeler ve alınan başarılar aşağıdaki gibi:

Bursa´da düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Şampiyonası finallerinde Bitlis BİLSEM öğrencileri M. Eymen Kızıltaş Türkiye 1.´si, Kayra Koçak Türkiye 3.´sü, Ela Tahanoğlu Türkiye 4.´sü, Rabia Durak Türkiye 8.´si, Mert Ali Aksoy Türkiye 14.´sü oldu.

 

29-04-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bitlis BİLSEM Robot Takımı, Samsun´da gerçekleştirilen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması´na katıldı. Minarekentli ve Semruk isimli robotları ile yarışmaya katılarak Bitlis´i temsil ettiler.

13-04-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜBİTAK Ortaokul ve Liseler Arası Proje Yarışmalarında son iki yıldır bölge birinciliği elde ederek, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanıldı. Geçen sene Fizik dalındaki proje Van bölge birincisi olurken, bu yıl da Matematik dalındaki proje bölge birinciliği elde etti. Yarışmaya başvurabilecek 46 öğrenciyle 40 proje TÜBİTAK'a sunuldu. Ayrıca TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje sergisi de 14 Mayıs´ta Bilsem'de sergilenerek büyük ilgi gördü.

Bu TÜBİTAK faaliyetlerinin yanısıra, teknolojinin eğitime entegrasyonu konusunda Erasmus+ KA101 projesi yazıldı ve değerlendirmeye sunuldu. Bu proje sonunda kurum öğretmenlerinden bazılarının İtalya´da bulunan bir kurs merkezinde eğitim alması ve merkezin ders içeriklerine olumlu katkısı olacak bilgiler edinmeleri planlandı. Bu proje başvurumuzun sonucu yaz aylarında belli olacak.

Bunun dışında geçen yıl yürütülen Children of the World (Dünya Çocukları) isimli eTwinning projemiz, hem ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketi almaya değer görüldü. Bu projeye İspanya, Fransa, Slovakya, İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Hırvatistan, Slovenya ve Ukrayna  gibi ülkelerden 149 öğretmen ve 946 öğrenci katılmış ve bu proje çerçevesinde öğrencilerimiz, 10 farklı ülkeden yaşıtları ile kartpostal, mektup ve görüntülü konuşmalar aracılığıyla iletişim kurmuşlardı.

 

 

Bu yıl yürütülen Future 2.0 isimli eTwinning projesinde ise İngilizce öğretmenimiz Gamze KUZU proje katılımcısı öğretmenlerle aylık video konferanslar düzenledi. Bu e-konferanslarda öğretmenler çeşitli web 2.0 araçlarını nasıl kullanacağını öğrendi ve bu çalışmaların ders konuları ile nasıl bağdaşabileceğini anladı. Ardından öğrenilen site ve uygulamalar ders içeriğine entegre ederek derslerde kullanıldı ve öğrencilere de öğretildi. Türkiye´nin birçok yerinden 80 öğretmen ve 1000´e yakın öğrencinin kayıt olduğu proje web sitesine yapılan tüm çalışmalar yüklendi. Projeye katılan öğretmenler ve öğrenciler işlenen ders konularıyla ilgili afiş, logo, sunum, animasyon, yarışma, anket vb. materyalleri bilgisayar, tablet ya da cep telefonları üzerinden hazırlayarak hem öğrenmeyi ve öğretmeyi daha üst aşamaya taşıdılar hem de 21.yüzyılın getirdiği bilişim çağını doğru bir yerinden yakalamış oldular.

 

Ayrıca bu dönem TEMA Ağaç Kardeşliği projesi de kurumumuzda uygulandı. Öğrencilere TEMA önlükleri, yaprak çarkları, gözlem mercekleri, gözlem defterleri ve saksıları dağıtıldı. Öğrenciler bu proje süresince bazı okul içi ve okul dışı doğa eğitimi etkinliklerinde bulundu. Kendilerine verilen saksılara ektikleri tohumları büyüttüler. Öğrencilerimiz büyüttükleri fidanları, bir sonraki eğitim-öğretim yılının başında gerçekleşecek toplu dikim etkinliğiyle toprakla buluşturacaklar.

24-03-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunun yanında öğrencilere sorumluluk duygusu kazandırmak, onların adalet ve dürüstlük kavramlarını güçlendirmek için başlatılan Kantin Size Emanet projesinde öğrenciler iki dönemdir okul kantininden istediği yiyeceği kendisi alıp, parasını kantinde bulunan para kutusuna koyuyor ve gerekirse parasının üstünü de yine aynı kutudan alıp gidiyor. Bu projemiz hem yerel hem de ulusal basında çokça ilgi gördü ve takdir edildi.

Bunlar dışında öğrenci velilerine 7 hafta boyunca özel yetenekli çocuk kimdir, özel yetenekli çocuklarla iletişim, aile işlevleri-anne baba rolleri, akademik motivasyon, kariyer planlama, psikolojik sağlamlık ve benlik gibi kavramları ile ilgili eğitimler verildi.

 05-06-2019

Ayrıca yıl sonu resim sergisi ve müzik dinletimiz de Bitlis Kültür Merkezi'nde başarıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz yeteneklerini ve çalışmalarını Bitlis halkının beğenisine sundular.

Tüm bu etkinliklerimizi, projelerimizi ve başarılarımızı duyurduğumuz web sitemiz de bu yıl oldukça başarılı bir yükselme yaşadı. 2017-2018 eğitim-öğretim ylında Türkiye sıralamasında 8363.olan okul web sitemiz, bu eğitim öğretim yılında 4234.sıraya yerleşti. İl sıralamasında 28.likten 16.lığa ulaştı. Öğrenci sayımızın görece azlığına rağmen, Bitlis Merkez ilçesinde en çok ziyaret edilen ve tıklanan 6. okul web sitesi oldu.

05-06-201905-06-2019

 

Yıl boyunca yaklaşık 70 haberin yapıldığı okul web sitemiz dışında, Bitlis BİLSEM'e ait resmi Instagram ve Twitter hesapları da açıldı. Tüm duyurular, haberler ve paylaşımlar sosyal medya mecralarında da düzenli olarak ve büyük bir gayret ile yapıldı. 2018 Kasım ayında açılan Twitter hesabımızda, 2019 Mayıs ayı itibariyle 180 günde 367 tweet atılarak 337 takipçiye ulaştık. Tüm paylaşımlarımızda kurumumuzdaki etkinliklerden fotoğraf ve videolar yer aldı, eğitim sürecimizi tüm şeffaflığı ile kamuoyuyla paylaştık. Şubat ayında açılan Instagram hesabımızda ise her branştan çalışmalarımızı, proje ve etkinliklerimizi öne çıkarma sekmesiyle kalıcı olarak profilimize sabitledik ve ön plana çıkardık. 328 takipçiye ulaşan Instagram hesabımızda anlık canlı yayınlar ile bilimi ve sanatı birçok kesime ulaştırdık.

Ayrıca 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda ilk kez hazırlanan "Bitlis BİLSEM Almanak" Okul Dergimiz de hem öğrencilerimizin okullarına hem de Bitlis halkına yıl boyunca ulaştırıldı. Okul dergimizin bu yıl ki 2.sayısı da hazırlandı ve dijital olarak paylaşıma açıldı, Haziran ayı sonunda ise basımı tamamlanarak ilgili yerlere ulaştırılacak.

Sosyal medya hesaplarımız ve okul web sitemizdeki neredeyse tüm haber ve paylaşımların yanı sıra okul dergimizi de 2 yıldır hazırlayan kurumumuz İngilizce öğretmeni Gamze KUZU'ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

05-06-201905-06-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okul dergilerimize web sitemizin ana sayfadaki sekmesinden ulaşabilir, okuyup inceleyebilirsiniz.