2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı.

10.11.2018 1157

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 2018-2019 yılında da öğrenci alımlarına devam etmektedir.

2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu buradan incelenebilir: meb_iys_dosyalar/13/01/749118/dosyalar/2018_11/10100046_09171525_2018-2019_BYLSEM_YYRENCY_TANILAMA_VE_YERLEYTYRME_KILAVUZU.pdf

Genel anlamda tanılama ve yerleştirme aşamaları şöyledir:

a) Bilim ve sanat merkezlerine aday gösterilen öğrencilerin eğitsel değerlendirme ve tanılaması ile ilgili iş ve işlemler Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzda açıklanan takvim doğrultusunda yapılacaktır.

b) Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacaktır.

c) Öğrenci tanılama ve seçme işlemleri aşağıdaki aşamalar izlenerek gerçekleştirilecektir:

i. Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrencilere ait gözlem formları e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden doldurulacak.

ii. Gözlem formları doldurulan öğrenciler tablet bilgisayarla grup tarama uygulamasına alınacak.

iii. Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacak.

d) Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulaması hafta sonları gerçekleştirilecek şekilde planlanacaktır.

e) Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

f) Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci ile ilgili iş ve işlemler il tanılama sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.

10-11-2018

Bütün öğrencilere başarılar dileriz.